Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2013 07:13 - Ъ! ДАНС и Пеевски? Е лелеееее
Автор: galicin Категория: Политика   
Прочетен: 1050 Коментари: 1 Гласове:
3



Седим си ние с поручик Ржевски и корнет Оболенски вече втори ден и си пием водка. Тихо и напоително. Щото на това време какво друго може да правиш. Да излезем на учение? Да бе, в този дъжд...

Настроението беше ведро, независимо от новия министър и лемурите от щаба, докато Ржевски не включи радиото да чуе прогнозата за нивото на река Дунав. Бил принуден да ходи на гости при тъщата във Видин и ако имало високо ниво на Дунав и опасност от наводнение, можел да изложи случая пред командващия (жената) и да го отложи. Познавайки командващия ние с корнета смятахме че няма шанс, но нейсе, не искахме да го обезкуражаваме.

Значи никой не е в състояние да ти развали настроението така светкавично както радио или телевизор. Разбира се след жените ни, в това отношение са непоклатими, винаги на първо място.
Имаше и новини, чуваме "...Депутата от ДПС Делян Пеевски беше избран за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС)..."

....Ъ!

Първоначално помислих че нещо водката е некачествена, докарала ме е до слухови халюцинации. Но гледам Ржевски и Оболенски също се изцъклили.

...А!

Като офицер, изпадал и в други страшни ситуации бързо се съвзех. Викам на корнета "Абе Оболенски, я звънни на КПП-то на дежурния, тези постоянно гледат телевизия, питай дали това е верно... да не сме хванали нещо комиците или някое театрално радио шоу"
Корнета се изстреля към телефона, поручик Ржевски разля по чашите. И тримата бяхме с увиснали чейнета и имахме нужда от малко за кураж.

"Алоу, Оболенски тука. Абе вие гледате ли телевизия? Не бе, не, не ми обяснявай, не чакаме проверяващи. Кой от онези лемури от щаба ще си покаже главата на това време? Какво? Абе кажи дали чухте по телвизията че избрали за нов шеф на ДАНС един от ДПС? Да, да... Пеевски. Да... вид и поглед на диво прасе... Да. Ясно. Същия е. Айде чао. Край на връзката."

Корнета се върна седна на масата без дума да каже, погледнахме се и изпихме чашите до дъно. И тост не каза никой.
Ние в армията сме аполитчни знаете, но и преди сме заявявали че към ДПС и техни съратници имаме резерви.

За ага Делян Пеевски ние имаме гулеееми резерви като човек, но за него като шеф на ДАНС резервите ни са безгранични.
Като хора под пагон сме запознати каква власт е оръжието. ДАНС в ръцете на Пеевски е като да поверим на Ржевски управлението на вертолет щото като малък карал колело и има опит в управление.
Не знайм какви са сметките на партийците от Позитано и агите от ДПС, но този път ще разберат че грешат по другия начин. Не с гласуване, а с камъни.

image





Гласувай:
4



1. sande - "Господа офицери, медсестри и все остальная непиющьая молодьож" - във вас ни е надеждата!
15.06.2013 08:31
"Първоначално помислих че нещо водката е некачествена, докарала ме е до слухови халюцинации. Но гледам Ржевски и Оболенски също се изцъклили."

***
Отечеството го продават на другаря Доган Дръндарски и нанеговия пандурин Местан!

Вие няма да допуснете това.

Ръката - шпиц, погледа - стерео!

Корнет Оболенски да налее вино. Наздраве!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: galicin
Категория: Други
Прочетен: 58817
Постинги: 11
Коментари: 52
Гласове: 43
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031